Contractverlenging voor Johan Cruyff College Roosendaal
Maandag 15 september 2014 -

Het contract met het Johan Cruyff College Roosendaal is verlengd. Hierdoor is voor de komende jaren gegarandeerd dat topsporters uit deze regio de mogelijkheid hebben hun topsport te combineren met een full-time mbo-opleiding aan een ROC, waar de Cruyff Colleges onderdeel van uitmaken. Johan Cruijff stond met een vertegenwoordiger van de school en Ilona Dulfer, lid van de Raad van Bestuur van ROC West-Brabant, stil bij de contractverlenging.

 

Het Johan Cruyff College biedt onderwijs aan dat tegemoet komt aan de omstandigheden van student-sporters: flexibiliteit en maatwerk, zodat de sporters kunnen doorstuderen tijdens competities en trainingen. Zo kunnen zij naast hun sport een loopbaan in de sportwereld ontwikkelen.

 

Johan Cruijff: “In mijn ervaring bezitten sporters een aantal specifieke kwaliteiten. Ze zijn bijvoorbeeld betrokken en prestatie- en doelgericht. Met dergelijke kwaliteiten en de juiste opleiding, kunnen ze succesvolle professionals worden in de sportwereld. Niemand kan de belangen van de sport beter dienen dan iemand met het hart van een sporter.”

 

Mevr. I. Dulfer, lid van de raad van Bestuur van ROC West-Brabant tekende het contract met Johan Cruyff. “ROC West Brabant is buitengewoon verheugd dat de samenwerking voor drie jaar gecontinueerd is. Dat geeft namelijk de mogelijkheid de talentvolle sporter goed te ondersteunen op zijn weg naar de top en zijn maatschappelijke carrière.”

 

Herman Kruis, manager van Johan Cruyff College Roosendaal: “Dankzij het aanbieden van afstand-leren en online programma´s, naast klassikaal onderwijs en onze studiebegeleiding op maat, kunnen we goed inspelen op elke leerbehoefte in iedere situatie van onze student-sporters.”

De viering vond plaats in de context van de Open Dag van de Johan Cruyff Foundation in het Olympisch Stadion in Amsterdam.