Sportondersteunende faciliteiten
Bij het JCC Roosendaal word je begeleid door, naast uiteraard je docenten, een drietal sportspecialisten: een sportfysiotherapeut, een sportdiëtist en een sportpsycholoog. Daarnaast is er een dependance van het Olympisch Netwerk Brabant gevestigd in ons pand. Hierdoor word je optimaal in de gelegenheid gesteld om zo goed mogelijk te presteren, zowel op school als in je sport.

Topfysiotherapie® Delta
Topfysiotherapie® Delta heeft zijn vestiging op het JCC. De (sport)fysiotherapie, manueeltherapie en echografie op het JCC is er voor zowel studenten van het JCC als voor sporters uit de regio. Op het JCC hebben we beschikking over een grote behandelruimte en een oefenruimte, die is ingericht met cardioapparatuur en eenKinesiswall van Technogym. De oefenruimte wordt gebruikt voor revalidatie, krachttraining, hersteltraining en corestability training.
Topfysiotherapie® Delta maakt deel uit van het Olympisch Netwerk Brabant.
Hier lees je meer over Topfysiotherapie® Delta...

Sport en voeding
Kom je de man met de hamer tegen? Of heb je nog net voldoende energie over voor een winnende eindsprint of winnend punt? Juiste sportvoeding kan het verschil maken tussen winnen en verliezen.
Een goed uitgebalanceerde voeding helpt je beter presteren en zorgt voor een sneller herstel na wedstrijden en intensieve trainingen. De sportdiëtist kan je helpen bij het samenstellen van de juiste voeding tijdens trainingsperioden in binnen en buitenland, wedstrijden en herstel. Daarnaast zijn voedingsadviezen zinvol bij problemen met maag/darmen, gewicht en bij vermoeidheid/krachtverlies.
Hier lees je meer over de Sportdiëtiste...

Sportpsychologie
Iedere wedstrijdsporter ervaart tijdens een wedstrijd emoties. Vele sporters hebben problemen deze emoties onder controle te houden. Frustraties en teleurstellingen worden afgewisseld met opluchting en blijdschap. Het gevolg van het niet onder controle hebben van deze emoties is dat je slechter presteert. Door je mentale vaardigheden te verbeteren en te trainen, kun je negatieve gevolgen van de ervaren emoties minimaliseren of zelfs voorkomen. De sportpsycholoog kan hierin een belangrijke ondersteunende rol vervullen. Naast de negatieve gevolgen van emoties tijdens wedstrijden kan de sportpsycholoog ook een belangrijke rol spelen bij sporters met andere problemen zoals, motivatiegebrek, te veel druk ervaren, terugval na een revalidatieperiode, begeleiding tijdens revalidatieperiode of concentratieproblemen.
Hier lees je meer over de Sportpsychologe...

Olympisch Netwerk Brabant
Het Olympisch Netwerk Brabant maakt onlosmakelijk deel uit van Sportservice Noord-Brabant. Het Olympisch Netwerk Brabant ondersteunt de topsporter in zijn/haar sportieve en maatschappelijke ontwikkeling en draagt bij aan een hoogwaardig topsportklimaat in Brabant.

Dependance Johan Cruyff College Roosendaal
De dependance in Roosendaal wordt structureel een dag in de week bezet door een van de Consultants Topsport van het Olympisch Netwerk Brabant. De dependance wordt gebruikt om sporters uit de regio West-Brabant te spreken, ondersteunen en begeleiden. Daarnaast onderhoudt het ONB vanuit dit loket het netwerk van West-Brabant en is het ONB betrokken bij ontwikkelingen op het gebeid van topsport in deze regio.
Hier lees je meer over het Olympisch Netwerk Brabant...