Coordinator sportinstructie

Opleidingsinformatie

De coördinator sportinstructie, training en coaching heeft doorzettingsvermogen, wekt vertrouwen op bij de deelnemers, inspireert hen en haalt het beste uit hen...

Algemene informatie

Domein: Economie en administratie
Subdomein: Commerciële dienstverlening
Opleidingsduur: 3 jaar
Opleidingsniveau: Niveau 4
Opleidingskosten: Opleidingskosten
Leerweg: BOL: 3 jaar
Afdeling: Sport & Business
Locatie: Roosendaal

Opleidingsinformatie

Inhoud

De coördinator sportinstructie, training en coaching heeft doorzettingsvermogen, wekt vertrouwen op bij de deelnemers, inspireert hen en haalt het beste uit hen naar boven. Hij toont doorzettingsvermogen en het vermogen om SB-deelnemers te motiveren om gefocust te blijven op gestelde doelen. De coördinator sportinstructie, training en coaching is inzetbaar op een heel breed terrein van sportbeoefening, voor reguliere sporten, voor minder reguliere sporten en voor 'nieuwe' sporten. Hij kan zijn beroep om die reden in een groot scala aan organisaties uitoefenen. Hij werkt vooral in organisaties die primair gericht zijn op sport en bewegen zoals sportverenigingen, fitnesscentra, sport- en bewegingscentra. Ook kan hij werkzaam zijn in buitensportondernemingen of andere organisaties die sport, bewegen en recreatie met elkaar combineren en in organisaties waarin sport en bewegen deel uitmaakt van de beroepsuitoefening, zoals defensie, brandweer, politie. Ook kan de coördinator sportinstructie, training en coaching werken in organisaties waarin sport en bewegen deel uit maakt van het ondersteuningsaanbod, bijvoorbeeld van gemeentes. De coördinator sportinstructie, training en coaching werkt regionaal, nationaal dan wel internationaal niveau. Het resultaat van de werkzaamheden van de coördinator sportinstructie, training en coaching is het behalen van gestelde korte en/of lange termijn doelstellingen betreffende de sportieve dan wel recreatieve prestaties van de deelnemers/sporter(s).

Eisen

Dit zijn de minimale toelatingseisen:

  • Voldoende hoog sportniveau. Dit betekent dat je actief bent op het hoogste niveau in jouw sport en leeftijdsklasse.
  • Je hebt een vmbo-diploma kaderberoepsgerichte, gemengde of theoretische leerweg (voorheen lbo, vbo of mavo diploma), of
  • Je hebt een diploma basisberoepsopleiding (mbo niveau 2) in eenzelfde beroep- of beroepencategorie, of
  • Je hebt een bewijs dat je de eerste 3 leerjaren van de havo of het vwo goed hebt doorlopen.

Meer informatie over het toelatingsrecht vind je hier.

 

Vervolg

Met een diploma van het Johan Cruyff College maak je een goede kans op een baan in de sportwereld. Ook kun je ervoor kiezen om door te studeren. Kies bijvoorbeeld voor een sportieve hbo-opleiding!

Startmaand

1 september 2018

Lesmethode

Elke mbo-opleiding bestaat uit een basisdeel, een profieldeel en keuzedelen. Het basisdeel en het profieldeel vormen samen de kern van je opleiding, dat is het deel dat voor iedereen hetzelfde is en vaststaat. Een keuzedeel kies je hier zelf bij en is een plus bij je diploma. Voorbeelden van keuzedelen zijn topsportvaardigheden, ondernemerschap, sportspecialisaties, organisatie interne evenementen, Duits, sportmassage en doorstroom naar het hbo. Hiermee vergroot je je kansen op de arbeidsmarkt of voor het volgen van een vervolgopleiding.

Stage

-

Studievoortgang

De docenten van het Johan Cruyff College zijn sportminded en betrokken bij je sporten studieresultaten. De onderwerpen in het onderwijs hebben vaak te maken met sport. Dat maakt de studie extra aantrekkelijk voor sporters. De combinatie topsport en opleiding is pittig en vereist van jou een verantwoordelijke aanpak. Je moet goed plannen en intensief contact onderhouden met je opleiding. Met je studiecoach van het Johan Cruyff College bekijk je hoe je je trainingen en wedstrijden het best kunt combineren met de opleiding. Als je op trainigskamp bent kan je altijd contact houden via de skype, mail of bellen.

Certificaten

-

Werkgebied

Met een diploma van het Johan Cruyff College maak je een goede kans op een baan in de sportwereld. Zo kun je aan het werk bij een club, sportbond, sportbedrijf of de overheid.

Bijzonderheden

Sport je op hoog niveau en wil je daarnaast een mbo-opleiding volgen? Dat kan bij het Johan Cruyff College Roosendaal! Op het Johan Cruyff College volg je onderwijs samen met andere topsporters, afkomstig uit verschillende takken van sport. Je leert zo niet alleen met, maar ook van elkaar. In het studieprogramma houden we optimaal rekening met je sportieve verplichtingen, trainingen en wedstrijden. Daarnaast kun je de opleiding tijdens trainingskampen voortzetten met behulp van bijvoorbeeld internet, intranet en e-mail.

Kosten

Iedereen die op 1 augustus 18 jaar of ouder is, dient lesgeld te betalen. Voor het schooljaar 2018-2019 is het lesgeld voor BOL studenten € 1.155,-

Naast het les- of cursusgeld kunnen ook kosten in rekening worden gebracht voor (niet) opleiding gebonden leermiddelen.

Opleidingsgebonden kosten: 
Leerjaar 1: ca. € 205,-
Leerjaar 2: ca. € 6,-
Leerjaar 3: n.v.t.

Niet opleidingsgebonden kosten: 
Leerjaar 1: ca. € 295,-
Leerjaar 2: ca. € 250,-
Leerjaar 3: ca. € 250,-

Klik hier voor de gespecificeerde opleidingskosten. 

Let op: alle vermelde bedragen zijn gebaseerd op het prijspeil van het voorgaande schooljaar en dienen als richtlijn. 

Tegemoetkoming kosten leermiddelen

Er is een tijdelijke regeling die gezinnen ondersteunt bij de bekostiging van leermiddelen van hun kind. Het betreft hier studenten uit zogenaamde minimagezinnen.

Contact

Contactpersoon: Dhr. H. Kruis
E-mail: h.kruis@rocwb.nl

Competenties

-

Het beroep

aanmelden
Lijkt deze opleiding je wat?Schrijf je in!
Je kunt deze opleiding gaan volgen in de volgende uitstroomrichtingen:

Co÷rdinator sportinstructie, training en coaching

Crebo: 25414
Co÷rdinator sportinstructie, training en coaching De co÷rdinator sportinstructie, training en coaching heeft doorzettingsvermogen, wekt vertrouwen op bij de deelnemers, inspireert hen en haalt het beste uit hen

Contactformulier

* Gegevens zijn verplicht